Een van de bekendste Engelse koren, dat van Clare College uit Cambridge geeft woensdag 18 december (20.00 uur) een Kerstconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Het programma biedt een gevarieerde en feestelijke staalkaart van muziek voor de kerstperiode uit de hele wereld en uit vele eeuwen, van Gregoriaans en Renaissance tot heden, van Praetorius en Poulenc tot en met Rutter en Rudolph.

Er komen oude en nieuwe bewerkingen van prachtige traditionals en ontroerende kerst Carols. Het om 20.00 uur beginnende concert – de kerk is open om 19.15 uur – duurt tot ongeveer 22.15 uur. Entreetickets zijn voor € 25 (jongeren t/m 19 jaar € 20) te koop op de website van de Kruiskerk – www. kruiskerk-amstelveen.nl – en, voor zover dan nog voorradig, bij de ingang van de kerk. Reservering van bepaalde plaatsen is niet mogelijk.

 

Het wereldberoemde koor was drie jaar geleden voor het laatst in Nederland. Het bestaat uit circa 25 studenten die naast een intensieve koorpraktijk met concertreizen, radio-optredens en cd-opnames ook een studie in Cambridge volgen. Dirigent is Graham Ross en er komen twee organisten mee, Ashley Chow en George Gillow. Het koor maakt de komende week een kort tournee door Nederland met een programma onder de naam A Clare Christmas. In de Randstad treedt het op in de Kruiskerk en in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.