Bestuurders van de gemeente Aalsmeer, provincie Noord-Holland, de veiling Royal FloraHolland en Vervoerregio Amsterdam hebben vrijdag (8 november) twee samenwerkingsovereenkomsten ondertekend. Eén voor een snellere verbinding voor het vrachtverkeer van Royal FloraHolland naar Schiphol (Ongestoorde Logistieke Verbinding) en één voor een snelle busverbinding over de Legmeerdijk. De haltes op het terrein de veiling vervallen. De projecten waarvoor is getekend zijn naar verwachting eind 2022 klaar.

Daarmee gingen beide projecten van start en wordt volgens de ondertekenaars aan de regio Aalsmeer een bereikbaarheidsimpuls gegeven. Met het project op Legmeerdijk wordt het busvervoer tussen Kudelstaart, Aalsmeer en Amstelveen betrouwbaarder en sneller, zeggen ze. De R-net buslijnen 357 en 358 (tussen Kudelstaart en Amsterdam-zuid) rijden nu nog over het veilingterrein van Royal FloraHolland. In de nieuwe situatie rijden zij over de Burgemeester Kasteleinweg en de Legmeerdijk. Ook komt er een nieuwe halte ter hoogte van de distributiegang van Royal FloraHolland aan de Legmeerdijk. Bij de halte komen trappen, liften en een loopbrug over N231.

FloriWorld

Deze locatie sluit ook goed aan op de nieuwe sierteelt-attractie FloriWorld (350.000 bezoekers per jaar), die naar verwachting voor de zomer 2020 wordt opgeleverd. Daarnaast zou de nieuwe route zorgen voor zes minuten rijtijdwinst. Dagelijks gebruiken 2000 reizigers de route. De bestaande bushaltes op het terrein van Royal FloraHolland komen te vervallen.

Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV)

Naast verbetering van de buslijnen komt er ook een nieuwe verbinding voor vrachtverkeer. Volgens de Vervoerregio sluit de nieuw aan te leggen weg bij de bloemenveiling Royal FloraHolland straks beter aan op de nieuwe N201. Hiervoor komt een nieuwe ingang naar het ontwikkelgebied Oost vanaf de Legmeerdijk (N231) en een nieuwe uitgang vanaf Royal FloraHolland over Green Park Aalsmeer via de Middenweg naar de N201.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.