De Vrouwenemancipatie is nog niet voltooid. Dat zei wethouder Floor Gordon van Emancipatie ter gelegenheid de Internationale Vrouwendag die vrijdag (8 maart) in Amstelveen uitbundig is gevierd. Gordon opende het symposium SHEroes Live in het Cobra Museum met als thema ‘Heldinnen’. Ook gendergelijkheid bereikt men alleen als mannen en vrouwen samenwerken, was een van de conclusies.

Verschillende culturele instellingen rondom het Stadsplein besteedden vrijdag aandacht aan Internationale Vrouwendag.  Op het Sandbergplein, voor het Cobra Museum, was een Bewustzijnsmarkt te bezoeken en in het Cobra Museum hangt de komende tijd het werk van bekende vrouwelijke fotografen. Op het symposium sprak naast wethouder Gordon, Peninah Musyimi over vrouwenemancipatie in haar thuisland Nairobi en vond een paneldiscussie plaats over gendergelijkheid.

Te weinig invloed

Wethouder Gordon sprak in haar speech over het belang van Internationale Vrouwendag. Door eigen ervaringen, waarbij zij te maken kreeg met kansenongelijkheid, sociale onrechtvaardigheid en seksisme is ze vrouwenemancipatie in een ander licht gaan zien. “Ik heb eigenlijk heel lang gedacht dat de vrouwenemancipatie wel voltooid was”, zei wethouder Gordon. “Maar de Nederlandse vrouw slaagt er nog onvoldoende in echt te integreren in de mannenmaatschappij. Vrouwen werken minder uren, hebben minder goede banen en krijgen in dezelfde baan fors minder betaald. De invloed van vrouwen in het bedrijfsleven, de media en politiek is nog te klein. Vrouwenemancipatie is nog niet voltooid.” Lees de integrale tekst van de speech op de website van Amstelveen.

https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/amstelveen-stad-van-en-voor-iedereen

Foto: Floor Gordon (links) met Armelle Rouyere van Safe Spaces en dagvoorzitter Emmelie Zipson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.