Dat B&W nu van het bedrijventerrein Legmeer een woongebied willen maken, waar ook gewerkt kan worden en dus ook ondernemingen blijven, is mooi, maar het CDA wil er zoveel mogelijk hoogbouw hebben. Met het plaatsen van een bord maakten een delegatie van Provinciale Staten en CDA Amstelveen dat vrijdag duidelijk.

De flats moeten vooral ten goede komen aan starters op de woningmarkt komen, vertelde voorzitter Bert Rouwenhorst van de partijafdeling in Amstelveen. En hij dacht ook aan levensbestendige woningen, zodat ook ouderen er kunnen blijven wonen. Dat zou dan voorzieningen als winkels er nodig maken, waarnaar de politiek onlangs vroeg in een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Visie

Op het bord stond: ‘CDA wil hier z.s.m. woningen’, om de visie van de partij duidelijk te maken. Het tekort aan woningen manifesteert zich niet alleen in Amstelveen, maar in heel de regio, vertelde Statenlid Hermen de Graaf, die met een zware houten kamer het bord kwam plaatsen. Volgens hem speelt het eigenlijk alom in de provincie. “We zien dat ook in de kop van de provincie”, zei hij. Maar volgens hem houden allerlei Haagse regels, zoals het Luchthaven Inrichtingsbesluit (LIB), woningbouw in allerlei gebieden tegen. Als voorbeeld noemde hij het oude kassengebied bij Rijsenhout, waar altijd woningen en bedrijven door elkaar heen stonden, maar Den Haag nu roept dat het niet een stedelijk gebied is, omdat het altijd agrarische grond is geweest.

Loeten

Rouwenhorst vindt dat industrieën zo snel mogelijk naar voor hen bestemde bedrijfsterreinen aan de rand van de stad moeten, zoals De Loeten. Financieel zou volgens hem de gemeente dan wel over de brug moeten komen, om de verhuizingen te stimuleren. Maar ook bedrijven zijn toe aan het verduurzamen van gebouwen, wat natuurlijk ook investeringen in vastgoed vergt. Op Legmeer kunnen wat hem betreft veel bedrijfsgebouwen tegen de vlakte, om die te vervangen door woningen. Alleen kantoren zijn er in hoofdzaak welkom, vindt hij.

Het sluit wel aan op de plannen van de gemeente, geeft hij toe. Maar dan met een CDA-nuancering: Er moet snel hoogbouw komen.

Op de foto (van Mariska v.d Zande) v.l.n.t.: CDA-statenleden Noord-Holland Wilma van Andel en Hermen de Graaf, Ton Harte (fractie-assistent CDA Aalsmeer) en voorzitter Bert Rouwenhorst (CDA Amstelveen).

3 REACTIES

  1. Aha nu komt de aap uit de mouw: er moet een soort Bijlmermeer in Amstelveen komen. Daarenboven moeten de thans gevestigde bedrijven verplicht het veld ruimen.
    Hoe komt het toch dat de kloof tussen politiek versus burger/bedrijf steeds dieper wordt? Welnu CDA door dit soort opzichtige trucs kort voor een, in dit geval, Provinciale Staten verkiezing.
    Overigens mag er volgens mij, omwille van de veiligheid, op zo’n korte afstand van een luchthaven helemaal geen hoogbouw worden gerealiseerd.
    Een beter stemadvies om niet, ik herhaal niet, op het CDA te stemmen had niet gegeven kunnen worden.

  2. Hoogbouw is prima, mits in de omgeving voldoende winkels, scholen, bedrijfsruimten en recreatiemogelijkheden zijn om intensieve verkeersstromen te vermijden. Wat Schiphol betreft: Het gaat om de hoogte van de gebouwen. Bij hoeveel verdiepingen is er sprake van hoogbouw?

    • Dat laten ze allemaal nog lekker in het vage. Kunnen ze nog alle kanten op. 😂 en inderdaad allemaal zeer doorzichtig vlak voor verkiezingen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.