Ook in het paasweekend, net naar verwachting mooi weer, moeten inwoners thuis blijven van de gemeente.  “Ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje. Niet om te recreëren”, waarschuwt de lokale overheid. Maatregelen als minimaal 1,5 meter afstand houden en geen drukke plekken bezoeken blijven van kracht. Ze zijn volgens de gemeente nodig voor de bestrijding van het coronavirus en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit.

Burgemeester Tjapko Poppens roept Amstelveners op er thuis wat gezelligs van te maken en zich aan de maatregelen te houden. “Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Drukke plekken

Wat drukke plekken betreft denkt de gemeente vooral aan het Amsterdamse Bos, de wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken. Er wordt dit weekend extra handhaving ingezet. De handhavers hebben de opdracht af te sluiten als het te druk wordt.

Ook groepsvorming met meer dan drie personen is verboden, behalve als het een gezin betreft. Op Goede Vrijdag mogen supermarkten en levensmiddelenwinkels in de regio tot 22.00 uur open blijven om bezoekers te spreiden. Supermarkten beslissen zelf of ze van die mogelijkheid gebruik maken. Overigens besloot de gemeenteraad van Amstelveen al enige tijd geleden dat hier de 24-uur economie bijna geldt en winkels van ’s morgens zeven tot ’s avonds, zeven etmalen per week, open mogen zijn.

Afvalbrengstation

Veel thuis zijn betekent voor veel mensen klussen en opruimen, wat enorme drukte bij het afvalbrengstation tot gevolg heeft. Op vrijdag en zaterdag lopen de wachttijden op tot meer dan een uur. Advies is: sla de spullen zoveel mogelijk thuis op en breng het weg in rustiger tijden. Tijdens het paasweekend is het afvalbrengstation trouwens gesloten op zondag en maandag (Tweede Paasdag).

Fietsen wordt aangeraden rustige tijden te kiezen en de route langs de Amstel en de fietsroute Ronde Hoep te vermijden. Beter nog: blijf zoveel mogelijk thuis.

Afsluiting sanitair

Op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes zijn de sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten.

Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar. Als zij geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, mogen zij onder begeleiding van ouders buitenspelen. Ook in de speeltuin. Maar ouders wordt gevraagd voor een rustige speelplek te kiezen en zoveel mogelijk afstand te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.