De Stichting Amstelveense Kunstbelangen (SAKB) heeft alle inwoners opgeroepen een kunstwerk voor hun raam te plaatsen. Liefst gemaakt door amateurs, want die wordt in de open ateliers van SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan gemaakt. “Tot nu toe konden we heel veel emoties kwijt in het werken aan beeldende kunst”, zegt de organisatie. De voor het raam geplaatste kunst komt in fotovorm op de website: www.sakbkunstlokaalhelpt.nl.

Maar ook de cursussen en open ateliers van SAKB KunstLokaal zijn door Deze de coronacrisis weggevallen. “We komen elkaar bijna niet meer tegen om met kunst bezig te zijn en over kunst te praten, terwijl die voor velen van ons ook een troostende functie heeft”, zegt voorzitter Hans Jansen van de organisatie. “We willen iedereen die zich bezighoudt met beeldende kunst vragen om ‘naar buiten te komen’ en te laten zien dat niemand alleen is.” Dat is blijkbaar de diepere gedachte achter het plaatsen van kunst voor het raam. Als teken van ‘ik ben er nog en ik denk aan jou’.

Briefkaarten

Mogelijk worden er zelfs briefkaartjes van gemaakt van de foto’s van raamkunstwerken.  De expositie van werken die anders in de gang van het SAKB-gebouw hangen, staan nu ook al voor de ramen. “Het moet mogelijk zijn van Amstelveen (en alle dorpen en steden daarom heen die meedoen) een groot open atelier te maken om zo te laten zien dat we aan elkaar denken, dat we om elkaar geven en dat we samen laten zien dat (beeldende) kunst verbindt”, zegt Jansen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.