Er zijn veel vrijwilligers nodig om op zondag 24 maart de zogenoemde Lentemarathon voor de derde keer te kunnen houden. Zowel voor de voorbereiding als het weekend zelf moeten er zo’n tweehonderd komen opdraven. Zij kunnen zich kennelijk wenden tot de Vrijwilligerscentrale die tegenwoordig ‘Amstelveenvoorelkaar’ heet. Helpen bij de waterposten en als verkeersregelaar optreden zijn hun taken.

Maar zij kunnen ook bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het uitzetten van het parcours, uitdelen van startnummers en t-shirts, medailles uitreiken en lunchpakketten maken voor alle vrijwilligers.

Water

Yvette Cramer en Jannie Siemons zijn beiden lid van hardloopgroep De Boslopers en werden gevraagd te helpen bij de eerste Lente Marathon, twee jaar geleden. “Als je zelf zo’n tocht loopt is het fijn als je water krijgt aangereikt. Bij de dam-tot-dam keek ik altijd uit naar het volgende bekertje water. Dan is het fijn om dat terug te kunnen doen”, zegt Siemons. Vorig jaar schreven ze zich in voor een van de andere taken en deden een cursus voor verkeersbegeleider.

Verkeer

Ook Jo Jannink helpt dit jaar weer als verkeersregelaar. Hij werkte 40 jaar bij de politie als verkeersregelaar en bleef dat na zijn pensioen doen als vrijwilliger. Jo: “Belangrijk is een goed contact te houden met de andere vrijwilligers. Als er wat aan de hand is moet je daar goed op inspringen.”  Zelf loopt hij als fitte 82-jarige nog vier keer per week hard bij de Atletiek Vereniging Startbaan. “Een rondje door het Amsterdamse Bos, dan bepaal ik zelf hoe ver ik loop, de ene keer is dat meer dan de andere.”

Waardering

Alle vrijwilligers kregen dit jaar een Kerstdiner aangeboden, en gingen aan tafel bij de Startbaan met een driegangendiner. Vrijwilligerscoördinator Roos Erkelens: “Jo, Jannie en Yvette maken van iedere vrijwilligersrol een ervaring die ze onmisbaar maakt. De lentemarathon geeft hen op die manier een onvergetelijke dag.”

Wie ook vrijwilliger bij de lentemarathon wil zijn, kan zich melden via www.lentemarathon.nl, of een vacature zoeken op www.amstelveenvoorelkaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.