Onder meer omdat het best spannend is gedachten op een creatieve manier op papier te zetten, wordt vrijdag 1 februari (15:30 tot 17:30 uur) de workshop  ‘Spoken Word’ voor kinderen van 12 tot 15 jaar in de Bibliotheek aan het Stadsplein gehouden. Poetry Slam artiest L-Deep geeft die workshop, vol tips en tricks over het overtuigend voordragen van poëzie.

Poetry Slam is een vorm van poëzie waarbij dichters elkaar op het podium proberen te overtreffen met woorden. Het is te vergelijken met rap, maar bij Poetry Slam zijn word flow en het verhaal belangrijker dan de rijm en de muziek. Het is volgens de bibliotheek een manier van vertellen die het publiek vastgrijpt en niet meer loslaat. ‘Verder gaat het om improvisatie en het betrekken van het publiek bij het verhaal. Uiteindelijk juicht dat  het hardst voor de winnaar. Deze vorm van poëzie wordt ook vaak uitgevoerd zonder het wedstrijdelement en dan wordt het ‘spoken word’ genoemd. Kortgezegd zou je dit kunnen vertalen als een spannende vorm van het voordragen van poëzie die gemaakt is om uit te spreken.’

Origineel

Deelnemers aan de workshop leren hoe zij hun verhaal nog origineler en aantrekkelijker kunnen opschrijven en hoe ze iedereen wegblazen vanaf het podium met een kunstvorm die steeds populairder wordt in Europa.

L-deep heeft inmiddels veel ervaring als Poetry Slam en Spoken Word artiest. In 2015 was hij huisdichter in het programma CitriX van radio FunX. En in 2016 was hij te zien bij de NOS waar hij tijdens het EK voetbal de avonden afsloot met een spoken word-stuk. Inschrijven voor de workshop Spoken Word kan via de website van de Bibliotheek Amstelland www.debibliotheekamstelland.nl. Kosten: €6,- (leden) | €12,- (niet leden)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.