Jiddische liederen en Chassidische verhalen over troost en betrokkenheid zijn te beluisteren in het huisconcert op Buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 55 op zondagmiddag 10 februari (15.00 uur). Dat wordt gegeven door Shura Lipovsky-zang, Bert Vos-viool en Kimball Huygens-piano.

Verhalen uit de mystieke joodse traditie, het Oost-Europese Chassidisme uit de 18e eeuw, waarin zangeres / verhalenverteller Shura Lipovsky (foto van Michel Borzykowski) de zoektocht van de mens, met zijn vragen naar zingeving en compassie anno 2019, centraal stelt.

De Jiddische liederen in dit programma bevatten eenzelfde thema en zijn gedeeltelijk door Shura Lipovsky geschreven. De begeleidende musici vertolken met hun spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle glans van de klezmermuziek.

Erkenning

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf internationale erkenning als een van de vooraanstaanste vertolkers van het Jiddische lied. Zij geeft workshops en masterclasses over de hele wereld en is o.a. artistiek leider van de Summer Song School van het Jewish Musical Institute te Londen.

Reserveren: muziek@wester-amstel.nl  of telefonisch op 020-4964938. Entree: € 12,00,  donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis vóór aanvang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.