Er liggen nu zonnepanelen op het dak van museum JAN in de Dorpsstraat. Dat is een gevolg ervan dat het museum vorig jaar april werd uitgeroepen tot één van de drie winnaars van de actie ‘Verduurzamen van maatschappelijke gebouwen’ in de regio Amstelveen van de Rabobank Amstel en Vecht.

De panelen liggen er nu, dankzij een bijdrage van de bank van de helft van de aanschafkosten.

Eersten

Door die gift kon Museum JAN zonnepanelen van SolarNRG op het dak leggen. Het museum zegt verheugd daarmee te zijn. Het is volgens directeur Marieke Uildriks een essentiële stap in het verduurzamen van het gebouw. Directeur Ugur Pekdemir van de Rabobank Amstel en Vecht en lid van de ledenraad van die coöperatieve bank Anke Bollen mochten als eersten het dak op om de zonnepanelen te bewonderen.

Leefomgeving

“Als coöperatieve Rabobank willen wij een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving”, zegt Pekdemir.  “Daarom investeren we in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals bij Museum Jan.”

Marieke Uildriks bedankte hem uitvoerig voor de waardevolle investering en haar dank ondersteunend gaf zij hem een groot boeket zonnebloemen.

Op de foto boven (vlnr): Directeur Pekdemir (Rabo), Marieke Uildriks en Anke Bollen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.