Inwoners van Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer die moeite hebben met rondkomen en wat meer zicht op hun uitgaven willen hebben, kunnen daarvoor een training ‘Omgaan met geld’ volgen bij welzijnsorganisatie Participe Amstelland. Die start op dinsdagavond 6 november en bestaat uit zeven bijeenkomsten van 18.30-20.30 uur, op Dr. W. Dreesweg 2. Voorafgaand aan de training is er een kennismakingsbijeenkomst. Die vindt plaats op dinsdagavond 30 oktober (18.30-20.30 uur) ook op  Dr. W. Dreesweg 2. Deze training gaat in op het ordenen van de financiële administratie. De deelnemer leert onder meer een maandbegroting en een jaarbegroting te maken. Zo krijgt men een beter zicht op de dure en de goedkope maanden. De deelnemer leert zijn inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat hij weloverwogen beslissingen kan nemen en financiële problemen kan voorkomen, en zelfs eens iets kan kopen waar anders nooit geld voor is. De training wordt begeleid door gekwalificeerde maatschappelijk werkers

Achterstanden

Ook schulden en betalingsachterstanden komen ter sprake. En hoe de deelnemer hiermee kan omgaan. Andere onderwerpen zijn sparen, verzekeringen en toeslagen. Over deze onderwerpen wordt gerichte informatie gegeven door o.a. een medewerker van schuldhulpverlening en een beschermingsbewindvoerder.

Aanmelden is noodzakelijk. Men kan bellen met  Adrienne Bosch, maatschappelijk werker van Participe Amstelland via 020 5430440 / 06-23053825 of e-mail: a.bosch@participe.nu. Of men belt met Koba van Veen, maatschappelijk werker van Participe Amstelland, 020- 5430440 / 06-45150603, e-mail; k.van.veen@participe.nu

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.