Zeventig jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat het koloniale verleden van Nederland volop in de belangstelling. Zaterdag 27 oktober (20.00 uur) vindt er met ‘De Indië Monologen’ een bijzondere theateravond over dit verleden in Schouwburg Amstelveen plaats. Met acteur / zanger Willem Nijholt, politica Mei Li Vos, journalist en schrijver Herman Keppy en acteur Martin Schwab.

Willem Nijholt

Op elke voorstellingsavond van De Indië Monologen verschijnt een andere combinatie van deelnemers aan het project op de planken. De vier bekende Nederlandse schrijvers, musici en / of acteurs en prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek die in Amstelveen optreden, hebben allen een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten en de regie is in handen van Bo Tarenskeen.

Willem Nijholt
In 1961 stond Willem Nijholt, geboren in Gombong, Midden-Java, voor het eerst op het toneel. Hij zou talloze grote rollen spelen, ook in musicals, in films en op TV. Zijn Indische jeugd was altijd een belangrijke gegeven in zijn leven. Eigenlijk treedt hij niet meer op maar voor De Indië Monologen maakt hij graag voor een aantal avonden, waaronder in Amstelveen, een uitzondering. Nijholt vertelt twee spannende verhalen uit zijn jeugd, voor de oorlog.

 

Theateragenda

Op woensdag 24 oktober staat Richard Groenendijk met zijn succesvolle reprise Om alles! in de Grote Zaal en het Amsterdams Kleinkunst Festival in de Kleine Zaal. Donderdag 25 oktober is het tijd voor het theatercollege De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Theatershow en de muzikale komedie Liften. Vrijdag 26 oktober staat Jandino Asporaat in het theater met het komische toneelstuk Judeska in de Tbs-kliniek. Zaterdag 27 oktober kan er ook bij cabaretier Clifton Braam weer volop gelachen worden. Zondag 28 oktober zijn de jeugd-voorstellingen Alice (6+) en Eendje (6+) te zien. Cabaretier Bert Visscher staat met Hij wordt vanzelf moe zowel dinsdag 30 als woensdag 31 oktober in de Grote Zaal. In de Kleine Zaal gaan Orkater/Lars Doberman woensdag 31 oktober op zoek naar het antwoord op de vraag wat de vrouw nou eigenlijk is, in het toneelstuk De Vrouw.

 

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar
www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.