Illustrator Tjarko van der Pol (foto) geeft donderdag 29 april (16.00 tot 17.00 uur) een online familiecollege via Zoom uit de Bibliotheek Amstelland over de geschiedenis van de ruimtevaart. Leden kunnen zich gratis aanmelden, niet-leden betalen €5 voor een kaartje. Aanmelden kan t/m zondag 25 april op www.debibliotheekamstelland.nl.

Er komen vragen aan de orde als: Hoe werkt een raket eigenlijk en wie waren de eerste ruimtevaarders? Zijn astronauten altijd alleen mannen en wat is er nodig voor een landing op de maan? Je leert over de planeten van ons zonnestelsel en het nut van ruimtevaart.

Mars

Ruimtevaart is tegenwoordig heel gewoon. Astronauten pendelen op en neer naar het ruimtestation, er rijden karretjes rond op Mars en we vliegen zo naar de maan. Vroeger konden mensen alleen maar dromen over reizen door de ruimte. En dat begon al bij de oude Grieken.

Van der Pol vertelt zijn verhaal graag aan de hand van beelden en proefjes waardoor deze geschiedenisles nooit saai zal zijn. Hij is illustrator van kinderboeken (o.a. Pretpark de Poepfabriek en Het Hersenhotel) en hij maakt illustraties voor NRC Media. Ook maakte hij de illustraties bij het boek van Govert Schilling Hadden de Grieken al raketten?

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ook leuk voor ouders / verzorgers om mee te kijken (niet verplicht).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.