“Ik woon al eeuwen in Amstelveen, maar ben hier nog nooit geweest”, zei de man. Hij was een van de velen die zich vrijdagavond voor P60 en in het café ervan verzamelden. Sommigen wat onwennig, niet goed wetend wat nou precies de ingang was. Het publiek was ouder dan het poppodium blijkbaar gewend. Want Barrelhouse trad op, de eveneens uit zo langzamerhand ouderen bestaande band voor de fervente blues-liefhebber. De formatie bestaat 45 jaar in ongewijzigde bezetting. De leden zijn ouder geworden, maar hebben nog niets aan vuur en kundigheid ingeleverd.

Zangeres Tineke Schoemaker, meldde soms de LP of single, waarop haar nummers ook waren te horen. Er waren nummers van de eerste elpees bij zoals ‘Only a Fool’, ‘Every Night is Saturday Night’ en ‘Beware’ en ‘I’m in the Mood’. Schoemaker lijkt de eenzame weg te gaan van dé blueszangeres in dit land. Zij noch de drie gitaristen, drummer en pianist hebben kennelijk iets van hun enthousiasme en muzikale kundigheid ingeleverd gedurende de ruim tweeduizend concerten die zijn al gaven. Het eerste daarvan was in de Mahogany Hall in Edam (1974).

Dave Warmerdam Band

Veel jonger was de Dave Warmerdam Band in het voorprogramma. Voornamelijk in geluidsterkte was het verschil van deze vijf muzikanten te merken met dat van Barrelhouse. Misschien blues voor een volgende generatie? Dat is hoopvol. Misschien ook voor de voornamelijk 50 Plussers die nu op Barrelhouse afkwamen. Blues heeft toekomst…

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.