Op zaterdag 28 september (16.30 uur) vindt bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg de presentatie plaats van het boek ‘Waar mijn brood is, is mijn vaderland: Nederlandse arbeiders in het Ruhrgebied (1900-1940)’ van Ank Engel. Er zal gelegenheid zijn met de schrijver in gesprek te gaan en uiteraard signeert ze graag ook een exemplaar van haar boek. Voor een hapje & een drankje wordt gezorgd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl, maar bellen kan ook: 020 6455694.

‘Waar mijn brood is, is mijn vaderland’ is niet alleen een studie naar hetdagelijkse leven van de Nederlandse arbeidsmigranten, maar ook een familiegeschiedenis. Cornelis Broertjes, grootvader van de auteur, was een van de Nederlandse arbeiders die naar het Ruhrgebied trokken. Het boek geeft antwoord op de vraag waarom hij en vele anderen hun heil voor langere of kortere tijd over de grens zochten, meer specifiek in het Ruhrgebied, en werk vonden bij de staalfabrieken en op het platteland.

Ank Engel (1950)  studeerde geschiedenis aan de Vu in Amsterdam, was veertig jaar werkzaam als docent en vond pas na haar pensionering tijd om haar onderzoek naar Nederlandse arbeidsmigranten af te ronden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.