‘Echt of illusie?’ is het thema van de Kinderworkshop in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50, die zondag 24 maart van 11.00 – 12.30 uur wordt gehouden. De workshop is bedoeld voor kinderen van 8 – 12 jaar.

‘Zonnewering’. Werk van Willem van Veldhuizen

Die worden geacht zich te laten inspireren door de verrassende schilderijen van Willem van Veldhuizen (1954), van wie van 13 maart tot en met 2 juni een overzichtstentoonstelling onder de titel ‘almost unreal’ wordt gehouden. In zijn stijl mogen zij een spannend uitzicht naar buiten tekenen. ‘Misschien kun je ook een model knippen van een leuk voorwerp, en dat in je werkstuk plakken’, houdt het museum de kinderen voor.

Lege vertrekken

Veertig jaar geleden raakte Van Veldhuizen gefascineerd door de bijna lege vertrekken die hij in musea aantrof. In zijn schilderijen vind je dan ook geen mensen maar vooral een bijzondere weergave van de ruimte. Met zijn lichteffecten, weerspiegelingen en doorkijkjes naar buiten doet het werk van Van Veldhuizen op zich realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid: het is bijna onwerkelijk, ofwel ‘almost unreal’.

De workshop start met een rondleiding door de tentoonstelling. De kosten voor de workshop zijn € 5 per kind. Afrekenen kan aan de kassa van het museum op de dag zelf. Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen. Het is dus noodzakelijk om vooraf aan te melden, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer: educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.