In het Cobra Museum spreekt op de Internationale Vrouwendag, 8 maart (11.00  uur) de schrijfster Mineke Schipper over weduwen. De manifestatie wordt samen georganiseerd met Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein.

Ook weduwen zijn vrouwen, zegt Dorien Mijksenaar, behalve actrice (bij o.a. Wim Kan en Wim Sonneveld) voormalig raadslid in Amstelveen voor GroenLinks. Bij haar moet men zich opgeven voor de vrouwendag, waarvan het bezoek overigens gratis is, via D.mijksenaar@planet.nl.

Hoogleraar

Mineke Schippers is Amstelveense en emeritus hoogleraar interculturele literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. In het Cobra spreekt zij naar aanleiding van haar pas verschenen boek ‘Weduwen. Een nooit vertelde geschiedenis’. Volgens Mijksenaar is zij elders in de wereld bekender dan in eigen land. Het boek is uitgegeven door Prometheus en bevat bijzondere beelden van weduwen wereldwijd. Haar werk wordt in tal van talen en verschillende werelddelen uitgegeven. Voor haar wereldwijd vertaalde ‘Trouw nooit een vrouw met grote voeten’ kreeg zij de Eurekaprijs en de titel van haar meest recente boek luidt ‘Heuvel van het paradijs. Een geschiedenis van macht en onmacht (2018). In het Cobra Museum wordt zij geïnterviewd door de Amstelveense schrijfster en journaliste Monica Penders. Die werkte voor radio en televisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.