Er komen niet elf eengezinshuizen maar een complex met dertig of veertig sociale huurappartementen op gemeentegrond op de kruising van Appellaan en Notenlaan. De gemeente onderzoekt dat althans.

Het initiatief voor de elf eengezinshuizen is nooit uitgevoerd.

Woonvraag

Volgens wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening zoekt de gemeente naar locaties waar zij op eigen grond sociale huurwoningen kan realiseren, samen met een wooncorporatie en in overleg met de omgeving. “We zien deze locatie als een kansrijke ontwikkeling”, zegt ze.

Het stuk grond aan de kruising Appellaan/Notenlaan ligt al enige tijd braak. In het verleden is de bouw van eengezinswoningen onderzocht. Wegens de grote woningvraag is nu het idee om kleine appartementen van verschillend formaat te realiseren in een complex met sociale huurwoningen. Zo’n woonprogramma sluit goed aan op de actuele woonbehoefte, vindt de gemeente.

Participatie

Er gaat onderzoek van haar aan vooraf, waarbij zij ideeën, wensen en zorgen uit de buurt vroegtijdig ophaalt en die verwerkt, zegt zij. Volgens haar start die vorm van participatie op korte termijn. Omwonenden ontvangen een uitnodiging voor een inloopavond van de gemeente. Zij houdt de mogelijkheid open de woningen geheel of gedeeltelijk tijdelijk kunnen te gebruiken voor de huisvesting van Oekraïners. Omdat het voorziene complex niet in het bestemmingsplan past, moet de gemeenteraad een wijziging daarvan vast stellen en is een ruimtelijke procedure nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.