De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied geeft twee welken nodig om met een onderzoeksrapport te komen omtrent het gebruik van granuliet bij het A9 project in Amstelveen. De gemeente had, zoals bekend, om dat rapport gevraagd.

Zij wil weten of er risico’s zijn voor de volksgezondheid en ecologie.

Andere locaties

Ook moet in het rapport terugkomen op welke locaties in Amstelveen het granuliet wordt toegepast. En de gemeente wil ook weten of alle regels voor het toepassen van granuliet zijn gevolgd, de geleverde certificaten zijn gecontroleerd en of er toezicht is en wordt gehouden bij de uitvoering.

Info online

Zij verwacht dus het onderzoeksrapport over twee weken te ontvangen. “We willen zo snel mogelijk informatie op tafel,” zegt wethouder Herbert Raat, die het A9-project in zijn portefeuille heeft. “Goed dat de Omgevingsdienst op zo’n korte termijn aan de slag gaat met het rapport. Zodra de resultaten bij de gemeente binnen zijn, zullen we een oordeel vellen erover vellen en online plaatsen, zodat de informatie beschikbaar komt voor alle Amstelveners.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.