Geen bezuiniging ligt aan de verandering ten grondslag van het beveiligen van Joodse instellingen. Dat antwoordde burgemeester Tjapko Poppens op vragen van AVA-fractievoorzitter Michel Becker in de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS). Becker had zich bezorgd getoond over het feit dat in Amsterdam de bescherming van synagogen en scholen anders is geworden dan tot nu toe. Als dat met Amstelveen ook zo gaat, is het hek van de dam, vreesde hij.

Maar Poppens antwoorden dat, anders dan voorheen, er nu een meer dynamische bescherming is gekomen. Dus niet meer met een huisje tegenover de betreffende instelling, maar door o.a. meer surveillance. Overigens wilde de burgemeester er in het openbaar niet te veel kwijt. Hij was het met Becker eens dat ook Amstelveen een grote Joodse gemeenschap heeft.

Geen signaal

Maar er hebben de gemeente geen signalen bereikt dat de bescherming beter moet. Zij heeft goed contact met de Joodse organisaties, zei hij. “Per gebouw bekijken wij wat het beste daarvoor is.” Overigens vond de voormalige diecteir van CIDI het ‘zeer onverstandig’ dat de verandering plaats grijpt, zei Becker. Maar hij vond het goed dat de gemeente geregeld contact heeft met de Joodse organisaties.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.