Omdat het verkiezingstijd is en politieke partijen hun best doen om hun fracties in de gemeenteraad zo groot mogelijk te maken, worden in de wijken weer volop door hen beloftes uitgestrooid. Tot nu toe hebben bijvoorbeeld de SP, die overigens ook buiten verkiezingstijd in de wijken is te vinden, GroenLinks en D66 zich ermee bezig gehouden. D66 deelt op Valentijnsdag condooms uit op de campus in Uilenstede.

De VVD houdt al geregeld zogeheten fractievergaderingen bij bedrijven en instellingen. Veelal zoeken de partijen primair de wijken waar zij de meeste achterban verwachten.

D66 Amsterdam

Zo  was de grootste oppositiepartij GroenLinks, al zwerfvuil prikkend, in Patrimonium en Randwijck. Coalitiepartij D66 zag meer heil in VU-studenten, wat ook blijkt uit condoomactie op Uilenstede. Op de VU startte zij de kiescampagne voor Amstelveen op 31 januari.

Zij toog naar de VU in Buitenveldert, waar ook veel Amstelveners studeren. En het gaat er natuurlijk om van hen kiezers te maken. In samenwerking met D66 Amsterdam en de Jonge Democraten deelde de partij pennen uit aan studenten. Om hen succes te wensen met hun tentamens, maar de achterliggende boodschap was natuurlijk dat zij vooral op de Democraten moeten stemmen, in beide gemeenten.

Een goed klimaat, beter wonen en het beste onderwijs was de boodschap, die zij overigens voor een deel met andere partijen deelt. Nou ja, D66 profileert zich als dé onderwijspartij, dus zij zat bij de VU naar haar mening wel goed. Maar álle onderwerpen uit het verkiezingsprogramma zijn belangrijk voor studenten, meent D66. De gemeenteraadsverkiezingen van zijn op 16 maart. Dan treedt in Amstelveen een nieuwe gemeenteraad aan, die waarschijnlijk uit meer vrouwen dan de bestaande zal bestaan. Over de VU-studenten zegt D66: “Zij zijn de generatie die het meest kampt met de gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast krijgen studenten dagelijks te maken in het onderwijs en worden ze regelmatig geraakt door de krapte op de Nederlandse huizen- en kamermarkt.” Overigens meent elke aan de verkiezingen deelnemende politieke partij voor de aanhoudende woningnood een oplossing te hebben. In weerwil van de realiteit in de komende vier jaar overigens…

Foto boven toont D66 op de VU. Foto onder de D66-condooms

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.