Vorige week heeft de gemeenteraad ingestemd met de benoeming van Munish Ramlal (foto) als nieuwe ombudsman van de metropoolregio Amsterdam (MRA), waartoe Amstelveen behoort. De ombudsman werkt ook onder andere voor Amsterdam, Almere, Zaanstad, Diemen, Waterland en Landsmeer. Ramlal volgt Arre Zuurmond op, die na acht jaar per 1 september afscheid neemt.

Ramlal heeft veel ervaring met openbaar bestuur en is betrokken bij wat er speelt in de maatschappij, zegt MRA. Hij was eerder adviseur van de Nationale ombudsman, studeerde rechten en promoveerde in de rechtssociologie, een wetenschap die onderzoek doet naar de relatie tussen de samenleving en regels en wetten.

Persoonsgegevens

Op dit moment is hij nog Hoofd Systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op 2 september begint hij als ombudsman.

De gemeente Amstelveen zegt Ramlal veel succes toe te wensen in zijn nieuwe functie en uit te kijken naar een eerste kennismaking en constructieve samenwerking.

Kijk voor meer informatie op de website Ombudsman metropoolregio Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.