Wéér een café met een maatschappelijke uitstraling is aan P60 toegevoegd. Wethouder Frank Berkhout opende daar donderdag officieel het lunchcafé met mensen van Ons Tweede Thuis in de bediening. Het was eigenlijk een initiatief van de fractie van het CDA in de gemeenteraad, waarvan voorzitter Arjen Siegmann dan ook aanwezig was. Burgerraadslid Sandra van Engelen had zich er hard voor gemaakt en sloot zich aan bij de vele sprekers, die overigens allen hetzelfde zeiden.

Van Engelen stak haar trots op degenen die serveerden niet onder stoelen of banken en Mieke Maarse van Ons Tweede Thuis meldde dat zich voor de echte horeca vijftien mensen hadden gemeld, van wie er vijf de crew vormden die bij de opening serveerde.

Bekender

Directeur Gerard Lohuis van P60 vertelde dat op de donderdag nu het vierde café met een maatschappelijke functie. Op dinsdag is er bijvoorbeeld My Generation, met ook een rockkoor voor ouderen onder die naam. P60 heeft overigens rond de negentig vrijwilligers, vertelde hij. Manager Eduard Helwig van het winkelcentrum kwam ook kijken en vond het geweldig dat de mensen van Ons Tweede Thuis op deze manier ervaring  kunnen opdoen in een horecabedrijf. Dat vond ook Siegmann. En Maarse legde er de nadruk op dat die mensen in een echte horecazaal kunnen leren. Het is de bedoeling van de organisatie hen zoveel mogelijk naar regulier werk te begeleiden. Berkhout zei dat het lunchcafé op donderdag in P60 bekender wordt worden in heel Amstelveen.

Foto: Sandra van Engelen (uiterst rechts) met naast haar wethouder Berkhout. Arjan Siegmann staat achteraan en mensen van ‘Ons Tweede Thuis’ daarvoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.