GroenLinks, dat geregeld op vooral fietsverkeer uit is, wil ook een afrit van  de A9 veiler maken. In vragen aan B en W vestigt de fractie de aandacht op de afrit bij het (tweede) KPMG-gebouw. De afrit kruist daar de Burgemeester Boersweg, constateert burgerraadslid Simon Lutz en hij meldt dat daar in de laatste weken drie ongelukken zijn gebeurd.

Lutz vindt de situatie erg onoverzichtelijk door afzettingen en een wegversmalling. De situatie bij het viaduct van de A9 is volgens hem onduidelijk.

Aanpassingen

“Eigenlijk kun je erop wachten dat het daar misgaat. En dat gebeurde dus ook,” zegt Lutz. Raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks vindt het niet verantwoord de toestand te laten voortbestaan. Drie ongelukken achter elkaar is geen toeval, vindt ze. “Er is al iemand in het ziekenhuis beland.” Ze roept de gemeente daarom op, nú aanpassingen aan te brengen.

Volgens Simon Lutz wil de partij vooral dat de gemeente zorgt voor beter zicht. “Als het niet anders kan, zou de gemeente de verkeersstroom moeten aanpassen, of de kruising zelfs afsluiten voor een deel van het verkeer.” Lutz en Kruijer willen niet invullen welke maatregel de gemeente moet nemen. Maar zij vinden dat de veiligheid verhoogd moet worden. Lutz: “Geen ongelukken meer, wegwerkzaamheden of geen wegwerkzaamheden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.