Zaterdag 29 juni (15.00 tot 16.30) is in de Valkhof van SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan 15 een Workshop in traditionele Japanse dans. Woe daaraan wil deelnemer moet € 10 betalen.

De traditionele Japanse dans draait het volgens de Japanse gemeenschap (JACOP), die de workshop organiseert, om ‘het uiten van emoties, flexibiliteit en gracieus bewegen.’

Meester

De workshop wordt geleid door Senyumeji Nishikawa, hoofd van Nishikawa School of Japanese Dance. Hij laat deelnemers volgens de organisatoren in de bijeenkomst kennis maken met deze kunstvorm. Voor de workshop zijn maar veertien plaatsen beschikbaar.

Op 6-jarige leeftijd ging Senyumeji Nishikawa naar de Head Family Nishikawa School. Op haar 21ste kreeg ze de titel ‘meester’. Aan de kunstfaculteit van de Nihon Universiteit (Tokio), studeerde ze Japanse Dans. Ze verhuisde in 2005 naar Duitsland en woont sinds 2015 in Frankfurt, waar ze lessen geeft in Japanse dans en kimonokleding. Om de Japanse cultuur te verspreiden trad ze onder meer al op in het Vaticaan, Londen, Amsterdam en andere plaatsen in Europa.

Aanmelden via: hello@jacopholland.nl . ‘Kom in makkelijke kleding waarmee je vrij kunt bewegen’, adviseert de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.