Op dinsdag 9 april 2019 om 20.00 uur verzorgt kunstenaar Willem van Veldhuizen een lezing over zijn werkwijze, in Museum Jan van der Togt.

‘Zonnewering’. Werk van Willem van Veldhuizen

Veertig jaar geleden raakte Willem van Veldhuizen (1954) gefascineerd door de bijna lege vertrekken die hij in musea vindt. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is, de focus op de kunst: ze houden hem nog altijd bezig. In zijn schilderijen hiervan vind je geen mensen maar stilte, en een overrompelend persoonlijke visie op ruimtelijkheid. Met zijn lichteffecten, reflecties en zijn doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is ‘almost unreal’.

Passievol

Na een inleiding van museumdirecteur Marieke Uildriks over de totstandkoming van de tentoonstelling, vertelt Van Veldhuizen over zijn werkwijze. Achter de strakke, realistisch uitgewerkte doeken, schuilt een passievol verhaal van de kunstenaar.

Kaarten voor de lezing kosten € 10 per persoon (inclusief museumtoegang en koffie/thee bij binnenkomst). De inloop is vanaf 19.30 uur; om 20.00 uur begint de lezing. Aanmelden: info@jvdtogt.nl onder vermelding van ‘lezing Willem van Veldhuizen’. De tentoonstelling van Willem van Veldhuizen is tot en met 2 juni te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.