In voorjaar en zomer organiseert de gemeente weer een fietstocht langs de bouwprojecten. Vorig jaar was dit alleen langs de A9, dit jaar komen daar ook excursies langs het bouwterrein van de Amstelveenlijn bij.

De A9 fietsexcursies zijn op vrijdag 3 mei, zaterdag 15 juni* en vrijdag 9 augustus. De excursies langs de Amstelveenlijn zijn op vrijdag 19 april, vrijdag 17 mei, zaterdag 15 juni, vrijdag 12 juli, vrijdag 16 augustus en vrijdag 13 september.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: 14.00 – 14.30 uur uitleg project A9 / Amstelveenlijn bij Amstelveen InZicht; 14.30 – 16.30 uur fietsexcursie; 16.30 uur centrale afsluiting bij Amstelveen InZicht. De fietsexcursie A9 op zaterdag 15 juni begint om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

Iedereen moet zijn of haar eigen fiets meenemen. De excursie duurt zo’n anderhalf uur duurt en er moet behoorlijk doorgefietst worden om alle punten aan te doen. Deelnemers moeten daarom over een gemiddelde tot goede conditie beschikken.

Route

Deelnemers fietsen onder begeleiding van de projectleider langs de punten waar tijdens of na de verbreding van de rijksweg het één en ander gaat veranderen. Zo fietsen zij onder andere door het Oude Dorp, langs het Keizer Karel College, het Meanderpark en het Bovenlandpad. Bij de Amstelveenlijn krijgen geïnteresseerden te zien waar men op dat moment aan het werk is. Medewerkers van VITAL, de hoofdaannemer van het project, geven een toelichting op de ombouw van de sneltram en de aanleg van de verdiepte kruispunten.

Aanmelden kan via: inzicht@amstelveen.nl of door langs te komen bij Amstelveen InZicht aan het Stadsplein (boven de bibliotheek).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.