Op zaterdag 13 april kan men tussen 9.30 en 12.00 uur  kleding en schoenen (schoon en draagbaar) en huishoudtextiel afgeven in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom. Dat wodt georganiseerd door Mensen in Nood.

Inleverpunten: Paaskerk/Augustinuspark 1,  Urbanuskerk / Noordammerlaan 126 (Bovenkerk), Titus Brandsmakerk/ Westelijk Halfrond 1-A, Kruiskerk/Van der Veerelaan 30a, Pelgrimskerk/van Boshuizenstraat 560 (ingang  Backershagen), Augustinuskerk /Amstelveenseweg 965.

Kleding krijgt een tweede leven, terwijl de geldelijke opbrengst bestemd is voor noodhulp en wederopbouw in Sulawesi, Indonesië, na verwoestende natuurrampen in 2018. Meer informatie op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl.

Diaconie

Deze jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

Sulawesi

De geldelijke opbrengst in 2019 wordt besteed aan hulp bij de wederopbouw van Sulawesi. Dit Indonesisch eiland werd in september 2018 getroffen door een hevige aardbeving en tsunami: 2087 mensen kwamen om het leven en meer dan 210.000 mensen zijn ontheemd. Het leveren van watertanks, waterfilters, dekzeilen en latrines is al gestart. Via lokale partners zijn 10 dorpen geselecteerd die gesteund worden bij wederopbouw in wat moeilijk bereikbare gebieden. Ook wordt gewerkt aan preventiemaatregelen om de eilandbewoners beter voor te bereiden op dergelijke rampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.