In samenwerking met de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer start Humanitas Amstelland met het op jongeren tussen 16 en 27 jaar met financiële problemen gerichte project ‘Get a Grip’.

Het project is al in tien regio’s actief en nu start ook Amstelland er mee. In Nederland heeft meer dan 40 procent van de jongeren tussen de 16 en 27 jaar schulden, een lening of betalingsachterstand, zegt Humanitas.

Telefoon

Voor  jongeren met financiële problemen is Get a Grip er. Jongeren werken samen met Get a Grip aan inzicht in hun financiën en een manier om uit de problemen te komen en te blijven.

Oplossingen worden gezocht voor problemen als betalen van een telefoonabonnement, afsluiten van verzekeringen en het regelen van studiefinanciering. Niet iedereen en zeker als men jong is, kan daar goed mee omgaan.

Vrijwilligers 

Humanitas Amstelland heeft tien ervaren vrijwilligers getraind in het specifiek ondersteunen van jongeren met geldvragen. Voor alle vrijwilligers geldt dat ze weten wat er speelt in de wereld van jongeren, zegt de organisatie. ‘Ze kennen de verleidingen waar jongeren dagelijks mee te maken hebben en de keuzes die ze moeten maken.’

De vrijwilligers helpen jongeren met het inzichtelijk maken van hun inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Doel is dat de jongeren die bij de organisatie aankloppen of worden doorverwezen om hun geldzaken weer helemaal op orde krijgen en ook weer zelfstandig financiële verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Meer informatie op https://www.humanitas.nl/amstelland/gag . Verwijzers en jongeren zelf kunnen contact op nemen via ta.amstelland@humanitas.nl  of 06 10 63 82 46.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.