Schouwburg Amstelveen biedt in april veel muziek. Op vrijdag 19 april staat Jim Bakkum in de Grote Zaal met van zijn band en zangeres Anneke van Giersbergen (foto) is de volgende dag (zaterdag 20 april) te horen met stevige muziek in een (semi)klassiek jasje. Nieuw in de verkoop is het jubileumconcert van NITS ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan, maar dat is pas in december.

Het is alweer twintig jaar geleden dat de toen 15-jarige Jim Bakkum doorbrak in de
talentenjacht Idols.

Trip

In ‘Oud geleerd, jong gedaan’ staat hij stil bij alle spraakmakende gebeurtenissen en maakt hij een trip ‘down memory lane’. Via zijn persoonlijke verhalen en herinneringen – met een flinke dosis zelfspot – neemt Bakkum toeschouwers mee in een avond vol muziek onder begeleiding van zijn fantastische band.

Stevig

In het vorige programma van  Anneke van Giersbergen stond de muziek van Kate Bush centraal. Nu gaat zij naar een geheel andere hoek van het muzikale spectrum, de metal. In het theaterconcert Heavy Strings steekt zij stevige muziek in een klassiek jasje. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon; ze komen allemaal voorbij in semi-klassieke bewerkingen.

NITS
Nieuw op het programma van de schouwburg is het concert van NITS. De Nederlandse
popgroep viert haar 50-jarig bestaan met een tournee. Het theaterconcert in december is een dwaaltocht door de indrukwekkende geschiedenis en een kennismaking van de band, met de nieuwe songs van het meest recente album Tree House Fire.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.