Woensdag (27 maart) overhandigden wethouder Floor Gordon en projectontwikkelaar John Moors van Horsman & Co aan bewoonster Caroline haar sleutel. Zij wordt een van de eerste bewoners van starterswoningen aan Handweg, die werden verkocht.

Het daar opgeleverde gebouw bevat twaalf koopflats.

Vleermuizen

Een deel van de woningen is gekocht door Amstelveense jongeren, meldt de gemeente, die overigens in het midden laat hoeveel woningen door Amstelveners zijn  gekocht. Alle appartementen zijn aangesloten op een Warmte en Koude Opslagsysteem (WKO) voor verwarmen en koelen. Ook liggen er zonnepanelen op het dak en zijn vleermuiskasten aangebracht. Dat laatste heeft te maken met de route die vleermuizen vliegen rond de Poel. Rond het pand wordt nog een tuin aangelegd.

5 REACTIES

  1. Heeft deze Caroline geen achternaam? Alleen een voornaam vind ik veel te anoniem. Of is zij ook een bekende van Johan Bos, net als “bennie”?

    • De voornaam van Caroline heb ik, zonder achternaam, van de gemeente. De afdeling communicatie vindt het ook niet nodig de kinderburgemeester met voor- en achternaam de noemen. Het blijft bij de voornaam. De afdeling bestaat uit communicatiedeskundigen, die voor dat vak hebben gestudeerd……Ik vind het niet te anoniem als de achternaam wel gegeven was, dan zou ik zeker hebben gedaan als ik er bij was geweest, maar ik ben woensdag bezet als vrijwilliger voor de Voedselbank…

  2. En hoeveel mochten die starterswoningen inclusief dan kosten, want als je als 24 jarige alsnog €325.000 voor een hok neer moet tellen heb je nog niets.
    Mevr. Floor heeft voor het gemak de vernietiging van de habitat van de ringslang vergeten, maar die was toch al grotendeels gebeurd door de bouw van die “watervilla’s” .

      • Nee, daarvoor moet je bij Michel Becker van AVA zijn en ik ben niet van die club. Ik praat hoofdzakelijk veel over woningen in de sociale sector en m.n. het primair onderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.