Foto boven: Van Zanen (links) en directeur Rob Doeve van Taalcentrum VU

Ereburger en voormalig burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen (sinds 2013 burgemeester van Utrecht) won de Duidelijketaalprijs 2018. Een aan het Taalcentrum van de VU verbonden jury van taalkundigen oordeelde dat hij helder en concreet spreekt, zijn speeches ‘verlevendigt met humor en voorbeelden en zijn uitleg uitstekend structureert’. Volgens de jury is hij een voorbeeld voor andere burgemeesters.

Het Taalcentrum-VU reikt de Duidelijketaalprijs elk jaar uit aan een BN’er die optimaal taalvaardig is. Het gaat altijd om een bepaald vak, deze keer dus dat van burgemeester van grote steden. Volgens Van Zanen hoort heldere taal bij een burgemeester.

De prijs werd voor de tiende keer uitgereikt. Winnaars in andere jaren waren Alexander Pechtold, Mark van Bommel, Anita Witzier, Wim Anker, Jeroen Dijsselbloem (voor hoe hij zich in het Engels uidrukte), Michel Mulder, Marco Verhoef, Bas Haring en Fidan Ekiz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.