Het was ongekend spannend in de promotieklasse van HIC Dames 1. Tot de laatste dag was het onzeker welke teams zich zouden plaatsen voor de play-off wedstrijden. Door winst van Dames 1 tegen Were Di en een gelijkspel van directe concurrent Push is het ze gelukt. Donderdag 27 mei spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Bloemendaal Dames 1. Een ongelooflijke prestatie waar de club ontzettend trots op is.

Het behalen van de play-offs voor de Hoofdklasse is volgens de vereniging volledig te danken aan coach Ivar de Jager, het team en de overige leden van de teamleiding.

Drie jaar

De Jager werkt sinds juni 2020 bij HIC en heeft in drie jaar tijd een zeer ervaren team neergezet. “De prestatie is nog knapper als men bedenkt dat er dit seizoen gestart is met 9 nieuwe speelsters. Samen met Jet Cremer en Stefan de Leeuw is hij erin geslaagd een ongelooflijk gemotiveerde ploeg neer te zetten.

Geheim

De Jager: “Het geheim is dat de dames elkaar succes gunnen. Ze gunnen elkaar het spelen van wedstrijden en concurreren elkaar niet het team uit.” Jet Cremer is als assistent-trainer en oud-speelster van HIC een belangrijke schakel. “De samenwerking is gewoon ontzettend goed, omdat ieder z’n eigen expertise heeft, waardoor we elkaar maximaal kunnen aanvullen en ondersteunen.”

Ambitie

De ambitie was er vanaf het begin, maar hij moet bekennen dat hij met 9 nieuwe speelsters wel een uitdaging zag. Samen met een ongekend aantal doorgestroomde jeugdspelers moest er in korte tijd een team opgezet worden. Stefan heeft hierbij een grote rol gespeeld, omdat hij veel energie gestoken heeft in teambuilding. Dit heeft ervoor gezorgd dat de groep al snel als hecht collectief de competitie in ging. Jet zorgde ervoor dat de speelsters het hele seizoen fit zijn gebleven.

Voor ’t eerst sinds 2017 

Voor de meeste speelsters is dit de eerste keer dat ze play-off wedstrijden gaan hockeyen, maar zenuwachtig zijn ze niet. Ze hebben er vooral heel veel zin in. De Jager: “Bij Bloemendaal rommelt het een beetje en wij kunnen vrijuit spelen.” Hij ziet de wedstrijden dan ook met vertrouwen tegemoet. “Wat daarna komt zien we dan wel weer.”

Volgend jaar

Hoe het volgend jaar gaat lopen, is dus nog niet helemaal zeker. Mocht hij hier stranden dan is het behalen van de play-off voor de hoofdklasse opnieuw een mooie uitdaging. Zes speelsters nemen afscheid en inmiddels hebben heel wat potentiële speelsters meegetraind. Het blijft ook belangrijk dat er vanuit de eigen jeugd voldoende doorstroom zal is. Iets waar HIC veel waarde aan hecht en hard aan werkt.

Ivar wil vooral verder bouwen op de ervaringen en successen van dit seizoen. Hij zal dat met Jet als de stabiele side-kick blijven doen. Stefan Leeuw heeft besloten na dit seizoen een andere  uitdaging aan te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.