Zoals viel te verwachten doen vrijdag  en zaterdag (15 en 16 maart) het college van Burgemeester en Wethouders weer mee aan de door het Oranje Fonds georganiseerde actie NL Doet.

Burgemeester Tjapko Poppens en wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen steken de handen uit de mouwen.

De Meent

Zij zijn geen notoire vrijwilligers, maar alle bekende Nederlanders, zelfs de koning en koningin, doen aan de actie mee. Dus dienaren van lagere overheden moeten ook wel. Overigens is er bij diverse verenigingen een tekort aan vrijwilligers, terwijl dat volgens Poppens het gehele jaar door belangrijk is. “NLdoet is bij uitstek het moment om zelf te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is,” zegt hij. De burgemeester helpt vrijdag in buurtcentrum De Meent.

Huis aan de Poel

Wethouder Van Ballegooijen is die dag aanwezig in ‘t Huis aan de Poel bij het spelletjes spelen met bewoners en zijn collega  Berkhout helpt zaterdag bij de klusdag van Scouting Hedera. NLdoet wordt dus georganiseerd door het Oranjefonds samen met maatschappelijke organisaties. Het doel is te laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. “Daarnaast geeft het ook enorm veel voldoening”, zegt Poppens. “Vrijwilligers doen ertoe.” Hij wil  Amstelveners oproepen zich in te schrijven voor een activiteit. En dan niet voor één dag, maar voor een heel jaar of langer.   Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site www.nldoet.nl door Amstelveen in te vullen. Dan verschijnt er een overzicht van wat er te doen is en waar.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.