Al heeft Pathé na langdurig uitstel toch maar voor het avontuur bedankt, de gemeente wil toch een bioscoop aan het Stadsplein. Het heeft nu slechts Cinema Amstelveen, onderdeel van de schouwburg, maar de gemeente wil kennelijk een grotere bios. Pathé was eerst van plan er een theater met zeven zalen neer te zetten.

Dat gaat nu niet door en het college van B en W wil de overeenkomst die zij met Pathé was aangegaan, nu formeel beëindigen. Maar zij is allerminst genezen van de ontwikkeling van een bioscoop aan het Stadsplein.

Handen vrij

Integendeel: Na het beëindigen van het contract met Pathé krijgt zij de handen vrij om een nieuwe partij te zoeken, meldt de gemeente. Ook de voor het Stadshart verantwoordelijke wethouder Floor Gordon (D66) is niet genezen en zegt dat het college de afgelopen maanden niet stil heeft gezeten. Volgens haar onderzoekt de gemeente welke andere aanbieders met bioscoopconcepten op de markt zijn. “We zoeken naar een grote publiekstrekker die ook de jongere doelgroep bedient”, zegt zij. Daarbij den het gemeentestuur aan een combinatie van een bioscoop “met andere ontspanningsmogelijkheden en entertainment”. Volgens de gemeente hebben zich inmiddels ‘veel’ daarin geïnteresseerde partijen gemeld. Namen noemt de gemeente niet. Maar Gordon zegt dat B en W ‘positief’ zijn over de ontwikkeling van een bioscoopconcept. Die zou dan passen in de verlevendiging van het Stadshart, die de gemeente zich heeft voorgenomen. “We gaan hier binnenkort een marktuitvraag voor doen,” zegt Gordon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.