Bij de Stichting Amnstelveense Kunstbelangen (SAKB) aan de Ouderkerkerlaan gaat het tijdens ‘Gluren bij de buren’ op zondag 9 februari (12.00 tot 17.00 uur) anders. Terwijl men in allerlei huiskamers op podiumkunsten is gericht – zoals muziek, cabaret, toneel en dans – kan men in het SAKB Kunstlokaal beeldende kunst gemaakt zien worden.

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kan men op zes manieren de ogen uitkijken en bezig zijn, zegt de organisatie. Yvonne Maya Bakker laat samen met een groepje cursisten zien hoe aquarelleren in zijn werk gaat. Wie eigen werk meebrengt, mag aanschuiven.

Acrylverf

Bij docent Bouch is er altijd wel een weg, ook als men denkt dat iets mislukt is. Hij laat bezoekers de mogelijkheden en technieken ontdekken van acrylverf.

En Jeanette Hartgerink laat mensen hun eigen beeldtaal uitproberen, met acryl of ander materiaal, als men maar een idee hebt van wat men zou willen.

Edgar Jansen wil graag dat men niet alleen komt, maar een geliefde meebrengt; partner, kleinkind, opa, het maakt niet uit. Hij helpt van die geliefde een aardig portret te tekenen. Wie niemand zo ver krijgt in klevende lijve, kan ook foto’s meebrengen.

Bij Marian Sanders zien bezoekers hoe steenhouwers te werk gaan en mogen zij het zelf ook proberen. Ook mogen zij zelf een masker maken van klei dat later gebakken wordt.

Etsjes

Vanaf 14.00 uur kan men bij de SAKB ook etsjes maken. Tineke Koucke en Brigit Hamer leggen alles uit en helpen erbij. Het grafieklokaal waar de etsdrukpers staat, is niet zo groot, dus hier kunnen maar maximaal acht personen aan meedoen. Wie om 12.00 uur komt en eerst in een ander lokaal gaat gluren, kan zich tijdig opgeven en mee-etsen. Bij alle bezigheden is het benodigde materiaal aanwezig, behalve bij het aquarelleren.

Zie ook: www.glurenbijdeburen.nl en www.sakb.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.