SP en GroenLinks trekken samen ten strijde tegen het bestaande gemeentelijke woonbeleid, dat volgens hen verkeerd is. Onder het motto ‘wonen is voor iedereen in Amstelveen’ roepen zij jongeren op donderdag 30 januari zoveel mogelijk te komen inspreken bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), waar de woonagenda op de agenda staat. Insprekers moeten zich vóór woensdag 29 januari 20.00 uur op raadsgriffie@amstelveen.nl of telefonisch op (020) 540 49 11 aanmelden.

Cheimaa Aouni

De twee fracties zeggen álle Amstelveners die ook helemaal klaar zijn met de toestand van de Amstelveense woningmarkt, ongeacht hun politieke kleur, te willen vragen zich donderdag uit te spreken.

Ouderen

Wie dus als jongere graag het ouderlijke nest zou willen verlaten, of als ouder ziet dat zijn kind nog steeds gedwongen thuis moet blijven wonen moet volgens de fracties komen inspreken. Net als degenen die al jaren wachten op een sociale huurwoning of graag als starter iets willen kopen, maar wordt gedwongen dat buiten Amstelveen te doen.

“Misschien willen ouderen wel doorstromen naar een kleinere of meer passende (zorg)woning”, zeggen de partijen. “En misschien woont men al tijden in een woning die eigenlijk te duur is voor iemands inkomen of wordt men op een andere manier benadeeld door wat er op de Amstelveense woningmarkt gebeurt.”

Kleiner

In de woonagenda, waarin het gemeentelijke beleid wordt vastgelegd, geven B&W wéér geen ruimte voor het toevoegen van sociale woningbouw, zeggen SP en GroenLinks. ‘Alleen bij verkoop door de woningbouwcorporatie is het toegestaan een gelijk aantal woningen terug te bouwen, terwijl de sociale voorraad al jaren kleiner wordt, de wachtlijsten alsmaar langer en de frustratie over de huidige woningmarkt situatie toeneemt.’

Patrick Adriaans

SP-raadslid Adriaans heeft er duidelijk genoeg van. “Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat”, zegt hij.

Stem van inwoners

Volgens hem en GroenLinks legde jarenlang de gemeente vooral de focus op het realiseren van onbetaalbare woningen. Overigens zijn ook andere van de in totaal tien partijen in de gemeenteraad er wel klaar mee, maar blijft de meerderheid van de coalitie (VVD, D66, PvdA) kiezen voor onbetaalbare woningen en te kleine middel dure woningen. “Deze avond geeft dé kans om de stem van de inwoner te laten horen,” zegt GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni.  “Als raadsleden maken wij ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat.”

Aanwezig

De partijen zeggen de steun van de inwoners hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. Daarom doen zij een beroep op zoveel mogelijk insprekers uit de bevolking. “Uiteraard is aanwezigheid van inwoners zonder in te spreken ook waardevol”, zeggen zij. Voor meer info wordt verwezen naar de gemeentelijke website of kan contact opgenomen worden met de twee raadsleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.