Zaterdag 3 september vertelt Elle van Rijn van 16.00-17.00 uur bij Libris Venstra aan het Stadsplein over haar nieuwe roman ‘Terug naar Insulinde’. Zij zal natuurlijk het boek ook signeren.

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en de Schrijversvakschool Amsterdam, speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze tien boeken waaronder de bestseller De crèche.

 Java

Dat boek ging over de onmenselijke beslissingen die de leiding van een crèche moest nemen over het lot van de opgepakte Joodse kinderen. Een boek dat inmiddels in vele landen is verschenen. Voor Terug naar Insulinde werd ze benaderd door de familie van Mary Hens om het bijzondere verleden van hun moeder te verwerken in een roman.

Tropenkind

Mary wordt in 1925 geboren op Java in een familie die al decennialang in Nederlands-Indië woont. Als tropenkind dat gewend is aan de privileges van het koloniale leven leidt ze enerzijds een prinsessenbestaan met bediendes en beleeft ze anderzijds spannende avonturen in de jungle.

Als Nederland de oorlog verklaart aan Japan betekent dit het begin van jaren internering, van kamp naar kamp, waarin Mary in korte tijd volwassen wordt en haar moeder en zusjes in leven moet houden. Langzaamaan begint het tot haar door te dringen dat er geen ‘goede’ kant is in deze oorlog en dat enkel medemenselijkheid nog bepaalt wie er waarde heeft en welke strijd er gevoerd moet worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.