Uiteraard zonder de aanwezigheid van media opende maandag wethouder Floor Gordon (onderwijs) het nieuwe schooljaar op de Wereldschool, voorheen Taalschool Amstelland. Die basisschool voor kinderen van nieuwkomers, vierde ook dat de nieuwe naam en locatie hebben aan de Amsterdamseweg. De voormalige Taalschool Amstelland is gegroeid, vooral door de komst van veel Oekraïense kinderen.

Locatie

Dit schooljaar start de school daarom op een nieuwe locatie, zegt de gemeente. Er is volgens haar een gezellige school van gemaakt. De kinderen komen uit de hele wereld en leren hier de Nederlandse taal en cultuur voordat ze doorstromen naar het reguliere basisonderwijs, meldt de gemeente. Echt maatwerk, noemt zij het. “In principe duurt het één jaar maar sommige kinderen leren sneller en anderen doen er wat langer over voordat ze doorstromen.”

Naast veel lessen gericht op taal en de Nederlandse cultuur, krijgen de leerlingen creatieve vakken en gymles. Naast de Wereldschool kent Amstelveen nog een school waar niet-Nederlandstalige kinderen Nederlands leren, namelijk Amstelland.

 Fotobijschrift: Bestuurder Ineke van der Linden (links), wethouder Gordon (rechts). Helemaal rechts op de foto directeur Amal Duisdeiker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.