Wegens aanhoudende successen op de judomat overhandigde sportwethouder Herbert Raat woensdagmiddag bloemen aan Tycho van der Werff. “Het is geweldig dat hij samen met zijn maatje David Lefevere zo blijft presteren”, zei Raat.

Van der Werff kreeg in mei ook aan een bezoekje van de wethouder wegens het binnenhalen van de Europese titel. Deze maand deden Van der Werff en Lefevere daar nog een schepje bovenop door in Krakau wereldkampioen te worden.

Kata

De judoka’s zijn gespecialiseerd in kata (katame no kata), een bepaalde vormdiscipline in de judosport. Van der Werff is tevens grondlegger en initiator van het inclusieve judo bij deze tak van sport. Door zijn inzet kunnen judoka’s met een beperking meedoen aan kampioenschappen. “Zijn inzet kan niet genoeg worden geprezen”, zei Raat die de bloemen overhandigde in het Raadhuis.

 Foto-bijschrift: Tycho van der Werff met dochters Lilo en Nikki en wethouder Herbert Raat.

3 COMMENTS

  1. Bij dit soort foto’s gaat het niet om de winnaar, jubilaris of prijswinnaar maar om de bestuurder. Ook op de foto lijkt het wel of wethouder Raat de Europese titel heeft behaald. De echte winnaar staat bescheiden op de achtergrond. Pijnlijk.

    Foto’s als deze horen bij de (door lokale media ondersteunde) campagne van de prethouder van Hobby en Lobby om gekozen te worden als permanente burgemeester van Amstelveen.

    En de winnaar is..

  2. Tja, bescheiden op de achtergrond is iets anders.
    Ik snap niet dat deze wethouder Hekking niet moe wordt van zichzelf steeds maar weer op voorgrond dringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.