De gemeente mag dan wel de mond vol hebben over burgerparticipatie, maar wat gebeurde er in de praktijk met twee initiatieven van inwoners? Daar komen de schriftelijke vragen van de VVD-fractie in de gemeenteraad op neer. Bewoners van Randwijck kwamen met een petitie om de verouderde speeltuin aan de Graaf Janlaan op te laten knappen en mevrouw O. Menist heeft meer dan 100 handtekeningen verzameld onder een petitie om een natuurspeeltuin in Amstelveen te ontwikkelen, zeggen de raadsleden Elisa De Marco en David Koekoek (foto). “Er is zelfs op initiatief van de VVD-fractie een raadsgesprek aan gewijd.”

Om burgerinitiatief makkelijk te maken, heeft de gemeente een online participatieplatform. Om de ideeën van bewoners te faciliteren en te stimuleren.

Onder druk

Daarnaast is het aantal benodigde handtekeningen om onderwerpen op de agenda van de raad te krijgen verlaagd, zegt de VVD-fractie. Achter de schermen zal er wel iets zijn gebeurd met de suggesties van de burgers, maar er komt volgebs de VVD te weinig in de openbaarheid en de betrokken initiatiefnemers van de twee suggesties hoorden van de gemeente niets. “Wij zijn, net als deze burgers, benieuwd naar de huidige stand van zaken”, zeggen de beide raadsleden. “Als we aan de slag gaan met alle goede ideeën van bewoners maar daar niet over communiceren, dan kan dat burgerparticipatie onder druk zetten.”

Werkwijze

Zij willen van B&W weten wat de werkwijze van de gemeente is bij ingediende burgerinitiatieven en aangeboden petities en hoe de communicatie verloopt. “Als communicatie richting bewoners geen onderdeel is van de huidige werkwijze, bent u dan bereid om het beleid hierop aan te passen?” vragen ze. “Zou de website bijvoorbeeld aangepast kunnen worden zodat bewoners de voortgang van de initiatieven kunnen volgen?”

En wat de petitie over de speeltuin Graaf Janlaan betreft, willen zij weten wat de stand van zaken is. Op het burgerinitiatief voor een natuurspeeltuin op het platform denkmee.amstelveen.nl is door de gemeente Amstelveen gereageerd. Er is daar gesteld dat het voorstel wordt meegenomen in het huidige plan Groenblauwe speel- en schoolpleinen. Maar de VVD-fractie wil ook daarvan weten wat de stand van zaken is. Ofwel: “Welke actie heeft de gemeente ondernomen en welke stappen moeten er nog gezet worden?”

1 REACTIE

  1. Ik heb nog wel een leuke voor de gemeente.
    Wanneer komt er eens een echt buurtcentrum in het KKP ipv die ouwe meuk van het MOC.
    Ik zou dan de Bolder en de Meent als voorbeeld nemen. ( die ken ik goed, maar er zullen er nog wel meer zijn.)
    Suggestie; Valt er van het souterrain van de Paaskerk niets te maken. Dat wordt toch heel weinig gebruikt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.