Madama Butterfly bijt het spits af van een nieuw Royal Opera House-seizoen in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Zondag 2 oktober om 16.00 uur is die eerste vertoning uit de serie van de Royal Opera House.

The Royal Opera & Ballet House London zijn daarmee weer terug in de bioscoop met een prachtig aanbod vanuit Covent Garden London: Twaalf prachtige opera’s en balletvoorstellingen. Alle operavoorstellingen worden Nederlands ondertiteld.

Puccini

De hartverscheurende opera van Puccini speelt zich af in het 19de-eeuwse Japan en vertelt het verhaal van Cio-Cio-San, een jonge geisha die verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier, wat ze met haar leven betaalt.

‘Liefde kan niet doden: hij brengt nieuw leven.’ Dat zijn de woorden die de Amerikaanse marineofficier Pinkerton op een avond onder een sterrenhemel in Nagasaki zegt tegen de jonge geisha Cio-Cio-San. Maar ze zullen beiden leren dat achteloos uitgesproken woorden en beloften onuitwisbare gevolgen kunnen hebben.

De opera van Giacomo Puccini, met de aria van Butterfly, ‘Un bel dì, vedremo’ (‘Op een mooie dag’) en het ‘Neuriënd koor’, is meeslepend, met een hartverscheurend einde. De prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier is geïnspireerd op de 19de-eeuwse Europese afbeeldingen van Japan.

Little Ladies Ochtend

Zondagmorgen 2 oktober om 11.30 uur is het tijd voor de Little Ladies Morning bij de film Misfit The Switch. Cinema Amstelveen ontvangt de meiden met iets lekkers en een glaasje. Na afloop staat een goed gevulde goodiebag voor hen klaar.

Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog me te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen? Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.