Na maanden van voorbereiding startte op Internationale Vrouwendag de Vrouwencirkel Amstelveen. Die geeft op vrijdag 29 maart een gratis bijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur, waarin twee Japanse dames vertellen over de diepere betekenis van het bloesempark in het Amsterdamse Bos.

Daar staan 400 bomen, destijds door vrouwen aan de gemeente gegeven wegens 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan. Elke boom heeft overigens een eigen naam.

Elke twee weken

De vrouwencirkel heeft als doel vrouwen bij elkaar te brengen door elke twee weken een boeiende en leuke activiteit aan te bieden op wisselende dagen, tijden en locaties. “Zoals mannen graag met elkaar activiteiten ondernemen, vinden vrouwen het ook fijn om onder elkaar aan activiteiten deel te nemen’, zegt de voor Amstelveen nieuwe organisatie, waarvoor het gaat om ‘een open sfeer, het gevoel van verbondenheid, onderling begrip voor elkaars situatie en herkenbaarheid.’ Dat is dus wat Vrouwencirkel wil bieden. Het moet een plek worden waar men snel thuis voelt en ‘een bron van inspiratie kan zijn.’ Vrouwen kunnen per keer kiezen wel of niet aan iets deel te nemen.

Laagdrempelig

De laagdrempeligheid moet onder meer blijken uit de doorgaans kostenloosheid van de activiteiten. ‘Zelfs de koffie en thee kost niets’, zegt de Vrouwencirkel, al kan voor eventueel bijkomende kosten als toegang of materiaal kan een bijdrage worden gevraagd. Maar geld mag geen reden zijn om niet mee te kunnen doen, vindt de organisatie.

Bloem

Tijdens de bijeenkomst met de Japanse vrouwen leren de bezoeksters ook hoe zij van servetten een mooie bloem kunnen maken. Aanmelden via vrouwencirkel@gmail.com onder vermelding van Japanse Bloesem, naam en telefoonnummer. Ook wie op de hoogte wol blijven van activiteiten kan daar terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.