“Ik heb zelden zo’n verrassende vergadering meegemaakt”, zei voorzitter Henk Boelrijk van de Dorpsraad (DR) dinsdagavond. Hij doelde op de bijeenkomst op 14 februari met de gemeente, waar de DR ook projectontwikkelaar Zuiver Vastgoed zou spreken, die nu op de plek van voormalig café De Zwarte Kat twee villa’s wil bouwen. Toen de DR-leden binnen kwamen, was een vertegenwoordiging van  Zuiver er allang. “Wij konden ons niet aan de indruk onttrekken dat er vooroverleg met de gemeente was geweest”, zei Boelrijk.

Volgens de voorzitter zijn de DR-leden zeer geëmotioneerd vertrokken en heeft wethouder Floor Gordon laten weten zeer ongelukkig met de situatie te zijn. Boelrijk: “Wij hebben er uiting aan gegeven zo niet met elkaar om te willen gaan.”

Van drie naar twee

Overigens is er woensdag (13 maart) een vergadering met bewoners van de buurtschap De Zwarte Kat. Maandag (18 maart) is er een óók een bijeenkomst met de gemeente over het voormalige café. Overigens staat de Bewonerscommissie van de buurtschap er wat anders in dat de Dorpsraad. “Wij zijn niet meer dan een adviesorgaan van de gemeente”, zei Boelrijk.

Volgens iemand van de buurtschap op de publieke tribune begint Zuiver haast te krijgen. Merkwaardig is in elk geval nu terug wil naar twee, terwijl er eerst drie villa’s waren gepland en het financieel het haalbaar zou zijn als daaraan ook maar één villa zou ontbreken. De Dorpsraad gaf aan opnieuw ‘bij nul’ te willen beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.