Voor de tweede keer heeft een actiegroep van Bovenkerkers vrijdag een petitie aan wethouder Rob Ellermeijer overhandigd, waarin zij protesteren tegen de genomen verkeersmaatregelen die een bussluis bij de Urbanuskerk inhoudt. Die petitie is van vierhonderd handtekeningen voorzien.

De gemeente denkt met haar verkeersbesluit doorgaand verkeer op de Noorddammerlaan (naar en van de Legmeerdijk) te mijden, maar de bewoners vrezen sluipverkeer via kinderrijke zijstraten.

Draagvlak

De actievoerders zeggen in een draagvlakonderzoek van de gemeente informatie te missen. Bij de overhandiging van de eerste petitie, voor het raadhuis, leek het er op dat de wethouder tegemoet zou komen aan de ook tijdens een informatiemeeting geuite bezwaren. Achteraf bleek dat niet zo te zijn.

De tweede petitie bevatte honderden handtekeningen van zich zorgen makende Bovenkerkers. Zij protesteren tegen een onlangs door B&W genomen verkeersbesluit. Volgens hen komt daardoor driemaal zoveel verkeer in de zijstraten van de Noorddammerlaan. Zij baseren zich daarbij op een in december gehouden onderzoek van bureau Royal Haskoning. De toename van het verkeer bleek niet uit het draagvlakonderzoek van de gemeente.

Rust

De gemeente sprak weliswaar over een mogelijke geringe toename in de woonstraten, maar leeft volgens de bezwaarden in een papieren werkelijkheid.

‘Actiecomité Veilig Bovenkerk’ pleit voor meer verkeersveiligheid en rust in Bovenkerk.  Dat zegt de gemeente met haar verkeersbesluit juist te bereiken, maar de bewoners denken daar anders over. Zij pleiten er voor de bussluis op Salamander te laten blijven, die de gemeente wil opheffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.