Door een overeenkomst te sluiten met Check kunnen Amstelveners nu ook elektrische deelscooters huren, volgens wethouder Rob Ellermeijer een ideaal alternatief voor de auto en aanvulling op openbaar vervoer.

Vorig jaar kwam een overeenkomst met aanbieder Felyx tot stand, waarvan overal in de stad groene ‘gewone’ scooters zijn te zien.  Nu kwamen daar dus de wit met paarse scooters van Check bij. Gebruikers kunnen, net als bij die van Felyx, een scooter vinden en reserveren via de apps van de aanbieders.

Duurzaam

De gemeente zegt enthousiast te zijn over de komst van meer elektrische deelscooters. “Deelmobiliteit is belangrijk zoals we ook uiteen hebben gezet in onze mobiliteitsvisie“, zegt Ellermeijer. “Elektrische deelscooters vormen een goede bijdrage aan de deelmobiliteit en zijn een duurzame aanvulling op het vervoersaanbod voor veel Amstelveners, net zoals de deelfietsen die we hier hebben.”

 

Verkeerd geparkeerd

Amstelveen heeft met beide aanbieders afspraken gemaakt om overlast door eventueel verkeerd geparkeerde scooters tegen te gaan. Gebruikers van Check kunnen bijvoorbeeld een verkeerd geparkeerde scooter melden via de app zodat deze weg kan worden verplaatst. Ook voert Check actief campagne bij haar gebruikers over het belang van goed parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.