Een illegaal bordeel is door burgemeester Tjapko Poppens voorlopig voor twee weken gesloten. In een woning werden volgens de politie woensdag twee prostituees aangetroffen.

Het was het zoveelste, want eind vorig jaar werden ook al illegale bordelen in woningen gevonden. Volgens een zogenoemd paraplu-bestemmingsplan mogen er alleen legale bordelen op het bedrijventerrein in Legmeer worden gevestigd. In welke straat de nu in een woning sekswerkers actief waren heeft de politie niet bekend gemaakt, noch of er sprake is van mensenhandel of de nationaliteit van de twee vrouwen.

Arrestatie

Eerder deze week deden OM, politie, gemeenten en de belastingdienst gezamenlijk een onderzoek in zowel Amsterdam als Amstelveen (op vier locaties), waarbij twee Roemeense mannen werden gearresteerd wegens verdenking van mensenhandel. De twee zouden Oost- en Zuid-Europese vrouwen naar Nederland hebben gelokt om hen daar als sekswerkers hebben te werk gesteld.

Volgens de politie zijn buitenlandse vrouwen gevonden die het slachtoffer werden van mensenhandel, waarop het onderzoek zich vooraf richtte, en seksuele uitbuiting. Dat laatste betekent dat inkomsten van de vrouwen voornamelijk naar de pooiers achter hen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.