Om bedrijven te ondersteunen bij het verlagen van hun energierekening biedt de gemeente ook dit jaar een gratis energiebesparingstraject aan. Twee stappen zijn daarvoor nodig: Een gratis energiescan en een op maat gemaakt energiebesparingsrapport.

Volgens duurzaamheidswethouder Floor Gordon, altijd uit op o.a. energietransitie, biedt de actie van  de gemeente de ondernemers inzicht in de mogelijkheden om hun energierekening te verlagen.

Adviseur

Eerst komt dus een adviseur bij het bedrijf om een gratis energiescan uit te voeren. Hij kijkt onder meer naar verlichting, verwarming, isolatie en ‘duurzame opwekking’. De scan biedt inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen, zegt de gemeente. Na het bezoek ontvangt de ondernemer een ‘op maat gemaakt’ energiebesparingsrapport met daarin onder andere de verwachte terugverdientijden, besparingen en gedetailleerde toelichting. Vervolgens kan Klimaatroute ondernemers een jaar lang begeleiding bieden bij het uitvoeren van deze maatregelen.

Aanmelden

Ondernemers in Amstelveen krijgen in opdracht van de gemeente overigens een brief van de Klimaatroute. Die neemt de komende weken contact op met de ondernemers om te vragen of er interesse is. Ook kunnen zij zichzelf aanmelden via telefoonnummer (020) 7009438 of een e-mail sturen naar aanmelden@klimaatroute.com.

Volg het laatste duurzame nieuws ook op Facebook en Instagram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.