Betaald parkeren in de Oude Dorp, waartoe de gemeenteraad begin vorig jaar besloot op basis van parkeerdrukmetingen en verzoeken van bewoners, wordt toch uitgesteld.


De gemeenteraad sprak vorig jaar uit het wenselijk en zorgvuldig te vinden om de consultatie voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp pas te beginnen nadat de herinrichting klaar was inclusief de afsluitingen van de Stationsstraat en Dorpstraat.

BIZ

In overleg met het bestuur van de BIZ Oude Dorp is op 7 juni een Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden om de ondernemers te informeren over de beoogde invoering en om maatwerk te kunnen leveren aan ondernemers. Tijdens die ALV werd verzocht de voorgenomen invoering per september 2022 tenminste uit te stellen naar 2023. Dit zou de gemeente de tijd geven met een mobiliteitsplan te komen, waarmee de parkeerdruk bij het raadhuis kan worden verminderd. Ook vinden ondernemers het ongelukkig nu met kosten voor parkeervergunningen te worden geconfronteerd, terwijl zij nog herstellende zijn van de financiële effecten van de coronacrisis. Ondernemers vragen wel uitbreiding van de blauwe zones om de bereikbaarheid van de winkels en bedrijven te verbeteren. De gemeente heeft beloofd daarmee aan de slag te gaan.

Geen meldingen overlast

Van bewoners van het Oude Dorp krijgt het team Parkeren al geruime tijd geen meldingen meer over parkeeroverlast of de vraag wanneer het betaald parkeren ingevoerd gaat worden. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat het Oude Dorp bij de herinrichting een autoluwe zone is geworden, waardoor enkel nog bewoners en ondernemers/leveranciers het Oude Dorp in kunnen en de beschikbare parkeerplaatsen binnen dit gebied voor bewoners volstaan, denkt de gemeente. ‘De urgentie voor bewoners om snel betaald parkeren in te voeren lijkt niet langer aanwezig.’ Overigens zegt de gemeente de vinger aan de pols te houden en de parkeerdruk nauwlettend te monitoren. Met een mobiliteitsplan voor medewerkers en bezoekers van het raadhuis zeggen B&W aan de slag te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.