Het is mooi dat de vastgoedondernemers Maarsengroep en Zadelhoff op eigen terrein in Kronenburg veertig tijdelijke woonunits voor Oekraïners willen plaatsen, de fractie van Actief voor Amstelveen (AVA) in de gemeenteraad vraagt zich wel af waarom dat allemaal binnen twee maanden kan, terwijl Amstelveense woningzoekenden nog steeds wachten op de door de partij voorgestelde zogenaamde Tiny Houses.

Ook die zouden tijdelijk zijn en geplaatst kunnen worden op het op het terrein Kalkbranderij- Bovenkerkerhoek. Raadslid Gonnie van Rietschoten gaan daar woensdag mondelinge vragen over stellen in de raadsvergadering.

750 Oekraïners

Zij noemt overigens het optreden van de grondeigenaren ‘daadkrachtig’. De gemeente sprak met de twee vastgoedeigenaren af dat deze woonunits beschikbaar zijn voor Oekraïense vluchtelingen die al in Amstelveen verblijven op een plek waar dat niet langer kan. “Net als elders in Nederland is dat in een aantal gevallen niet lang meer houdbaar”, schrijven B&W aan de gemeenteraad, doelend op de vluchtelingenuit Oekraïne die bij particulieren zijn ondergebracht. Dat zijn er 340, terwijl er nog 420 door de gemeente in twee hotels zijn opgevangen. In totaal wonen er nu in Amstelveen ruim 750 Oekraïners.

Moties

AVA zegt verheugd te zijn over die gastvrijheid, maar begrijpt niet goed waarom in dut geval binnen twee maanden tijdelijke behuizing in Kronenburg kan worden gerealiseerd (met een maximale verblijfsduur van tien jaar) en de al jaren op een wachtlijst staande woningzoekende starters nog steeds wachten op de tijdelijke husvesting die hen is beloofd, in de vorm van Tiny Houses. “Niet alleen omdat dit eigen terrein van de gemeente al twee jaar beschikbaar is, maar ook voldoet aan alle gezondheidseisen en een woonbestemming heeft,” zegt Van Rietschoten.

AVA zegt van B&W te willen horen waarom er nog steeds geen uitvoering is gegeven aan de door de fractie ingediende en raadsbreed gesteunde moties van 12 februari en 18 november 2020 en wanneer het college van plan is hier wél uitvoering aan te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.